0222 205 419(Po-Pia: 8-20)

Thajské masáže ako pôžitok pre telo i myseľ

Thajské masáže ako pôžitok pre telo i myseľ

V dnešnej uponáhľanej dobe sa na nás zo všetkých strán valí obrovské množstvo vecí. Termíny, napätie a tlaky vyvolávajú v človeku stres.

S prirodzeným stresom sa telo vyrovná. Nadmerné zaťaženie organizmu stresom však môže postupom času viesť k prepuknutiu akútnych alebo chronických ochorení. Čo s tým? 

Existuje množstvo spôsobov ako sa so stresom vyrovnať a bojovať s ním. Niektoré sú postavené na dychových cvičeniach, iné zas na navodení relaxačného stavu. Jedným z nich sú i thajské masáže, ktoré patria medzi uznávané a ich účinky si nevedia vynachváliť státisíce ľudí po celom svete.

Thajské masáže liečia už 2500 rokov

Účinky starovekej terapie poznali v Thajsku už pred 2500 rokmi. Za jej zakladateľa je považovaný Jivaka Kumar Bhaccha, ktorý vynikal svojimi hlbokými znalosťami v oblasti medicíny.

Jivaka bol priateľom Buddhu a do dnešného dňa sa pokladá za jedného z najvýznamnejších thajských liečiteľov, ktorý priniesol do thajskej medicíny mnohé zaujímavé poznatky. V literatúre je často označovaný pod pojmom Otec Doktor a thajskí liečitelia mu vzdávajú hold pred a po skončení celého rituálu masáže.

Princípy originálnej thajskej masáže

Thajská masáž sa v mnohých aspektoch líši od tradičných masáži. Pri tradičnej thajskej masáži sa nepoužíva žiadny olej. Na druhej strane však pozostáva zo súboru pohybov, ktoré zahŕňajú naťahovanie, strečing a kompresiu svalového aparátu. Existujú však aj iné typy thajských masáží, ktoré stojí za to vyskúšať. Napríklad bylinná, olejová či kombinovaná, v ktorej sú skombinované viaceré druhy masáží. 

Thajská masáž nie je pasívna pre prijímateľa a často sa zvykne označovať termínom lenivá joga. Počas thajskej masáže vám masér pomôže dostať sa do množstva polôh, ktoré majú za cieľ pracovať s namáhaným a zablokovaným svalstvom. Masér počas masáže nepoužíva len svoje ruky, ale stretnúť sa môžete aj s použitím lakťov či chodidiel.

Aké má thajská masáž účinky?

V predchádzajúcich riadkoch sme spomínali, že thajská masáž pomáha uvoľniť zablokované svalstvo, ktoré sa vplyvom stresu nachádza v tenzii. Je výborná taktiež po fyzickej aktivite, kde dokáže pomôcť uvoľneniu a regenerácii svalstva. 

Thajská masáž má však oveľa viac účinkov na organizmus:

  • pomáha uľaviť od rôznych druhov bolesti (bodavá, chronická,...),
  • podporuje flexibilitu svalstva,
  • podporuje cirkuláciu krvi a tým zásobenie tkanív kyslíkom,
  • podporuje imunitný systém,
  • zmierňuje pocit únavy, je odporúčaná i pri únavovom syndróme a chronickej únave,
  • pomáha riešiť problémy so spánkovým režimom.

 

Pre koho je vhodná thajská masáž?

Ak trpíte niektorým z vyššie spomenutých problémov, alebo sa nedokážete uvoľniť, či trpíte neurologickými problémami, thajská masáž môže byť vhodným rituálom, ktorý pomôže.

 Thajská masáž zahŕňa masáž celého tela, ale máte možnosť sa vyhnúť počas masáže citlivým partiám, ako sú napríklad chodidlá a, naopak, zamerať sa na partie, ktoré masáž najviac vyžadujú (napríklad krčná chrbtica). 

Thajská masáž poskytuje úľavu pre organizmus v mnohých smeroch. Pre organizmus, ktorý sa dlhodobo nachádza v strese môže predstavovať skutočné oslobodenie a poriadnu dávku relaxu, ktorá sa premení na upokojenie nervovej sústavy, ktoré môže viesť až k navodeniu stavu spánku. Jej účinky sa oplatí rozhodne vyskúšať.

Zážitky z článku

thajska_tradicna_masaz_76346.jpeg

5/5 6 recenzií

thajska_reflexna_masaz_nh_10830.jpeg

4.3/5 3 recenzia

thajska_bylinkova_masaz_3490.jpeg

Podobné články

Ako osláviť výročie svadby: 10., 15., 20. aj 40

Ako osláviť výročie svadby, aby ste naň nezabudli minimálne do ďalšieho roka? Zážitkom!

Už to spolu nejaký ten rok ťaháte? Každé výročie svadby si zaslúži osláviť – či už sa jedná o drevenú svadbu alebo rovno zlatú! Hlavné je, aby ste boli spolu a poriadne si to užili!

Magda Kolmanová

18. 3. 2024

Zážitok mesiaca: Tandemový zoskok padákom

Zážitok mesiaca: Tandemový zoskok

Skok z lietadla v tandeme si zamilovali mnohí dobrodruhovia naprieč Slovenskom aj Českom. Prečo? Prináša obrovskú nálož emócií, adrenalínu a novoobjavenej slobody. Poďte sa dnes o zážitku mesiaca február dozvedieť viac.

Ľubomíra Trulik

19. 2. 2024

Zážitkové rande snov: jazda v superšporte či kurz varenia?

Zážitkové rande snov: vymyslite svojej láske na Valentína zážitok, na aký nezabudne

Život je príliš krátky na to, aby ste so svojou láskou chodili stále len do kina a na večeru. Objavujte nové obzory, učte sa spoločne niečo nové a hlavne randite tak, aby vás to oboch čo najviac bavilo.

Ľubomíra Trulik

6. 2. 2024

Najčítanejšie články

Recenzia darčekovej sady KutilBox: Výroba domáceho ginu a zápisníka

Vyskúšali sme za vás naše kreatívne darčekové sady, ktoré sú skvelým darčekom pre mužov aj ženy, ktorí mají radi originalitu. Ako to dopadlo?

 

Via ferrata či ferraty – čo to je a kde ich nájdeme na Slovensku?

Čo sú to tie ferraty či via ferrata? Aké vybavenie je potrebné na ich zdolanie? A kde sa vlastne nachádzajú u nás na Slovensku? Prečítajte si v našom blogu.

Testujeme lietanie v Hurricane Factory

Nie je hurikán ako Hurricane. Lietanie v tom našom, zážitkovom, je adrenalínové, ale zároveň bezpečné a zábavné.  

Tandemový zoskok padákom ako ten NAJlepší zážitok

,,Zrazu sa vyrolovala plachta a ja som uvidel pod sebou tých 3000 metrov. Hlavou mi preblesklo: Ani za nič!”

Ako vybrať vianočné darčeky, ktoré neskončia v kúte?

Neviete si rady s darčekmi na Vianoce? Poradíme vám, ako vybrať skvelé darčeky pre muža, ženu či pár. Aj samotný výber môže byť zábava!

Lenka Sobková Rejdovianová, zákaznícky servis

0222 205 419 (Po-Pia: 8-20)

info@adrop.sk

30 dní na vrátenie
poukazu
Zdarma pre všetky zážitky

Platnosť poukazu 12 mesiacov S možnosťou ďalšieho
predĺženia

16

Rokov na
trhu
Je na nás
spoľahnutie

Originálne darčekové
balenie
Už rozbaľovanie bude
zážitok

Potrebujete poradiť s výberom?

Lenka Sobková Rejdovianová, zákaznícky servis

0222 205 419 (Po-Pia: 8-20)

info@adrop.sk